• Livstids garanti på golvskivan!
  • Marknadens lägsta step up!
  • Fullstora framdörrar i en robust konstruktion!
Hästtransporter Onsdag, 19 Februari 2020
sto med föl

Hästtransport för
1 häst eller sto med föl


> JMS


hästar

Hästtransport
för 4 hästar


> Oblic Icelandic 4 5

Fautras hästtransporter har livstids garanti på golvskivan och marknadens lägsta Step Up!

Hos Fautras hittar du hästsläp för en häst (sto med föl), två, tre och fyra hästar eller upp till sju ponny eller islandshästar. Traditionellt raklastat eller diagonallastat där du väljer om hästen åker i färdriktningen eller baklänges. De är handbyggda och kan anpassas till just dina önskemål. Fautras levererar moderna hästtrailers som särskiljer sig på marknaden med fokus på kvalitet och användarvänlighet. Enkel men med hög komfort både för dig och hästen.


Fautras JMS, Provan och Promax är byggda med extra lågt insteg bak. I dessa raklastade hästsläp färdas hästarna i färdriktning. På JMS, Provan och Promax kan du välja vårt unika AidSystem där du öppnar och stänger bakom din häst framifrån. I Fautras Oblic+, Icelandic och Victorius färdas hästarna på diagonalen utan bom framför hästen, i färdriktningen eller baklänges.

JMS är modellen för dig som kör en häst eller sto med föl. Den är bred och rymlig för hästen och liten och smidig för dig. Med ett rymligt sadelskåp är den allt du behöver. Denna hästtransport har mycket bra köregenskaper och uppträder mycket vuxet på vägen vilket du som förare har nytta av vid en undanmanöver eller vid blåsigt väder exempelvis.

Provan är vår mest sålda modell. Gjord för två stora hästar med möjlighet till ett rymligt sadelskåp för din utrustning. Detta är en hästtransport med extremt bra vägegenskaper. Den har en hög utrustningsnivå och väljer du Premium får du Fautras unika AidSystem som gör att du kan öppna och stänga bakom hästarna framifrån och nu kan lasta dina hästar helt själv.

Promax är en designmässig vidareutveckling och en stor version av Provan.

Oblic+ är hästtransporter utan frambom med diagonallastning och med hög utrustningsnivå som standard. Även denna hästtrailer är unikt stabil och godkänd för 140 km/h (i Sverige gäller 80km/h). Detta spelar stor roll vid en undanmanöver samt att hästen, som är ett flyktdjur, är känslig för de krängningar som andra släp gör. Hästarna upplever denna hästtransport som mycket stadig vilket gör att hästar "som inte går att köra i hästtransport" plötsligt fungerar. Hästtransporten upplevs mycket elegant och vuxet bakom bilen även i höga hastigheter. Du väljer om hästen står diagonalt i färdriktningen eller åker baklänges, med rumpan i färdriktningen. Den finns i storlek från två stora hästar (tre islandshästar) upp till fyra stora hästar (sju islandshästar) och har en sadelkammare som du kan variera i storlek.

Victorius har förvaringsutrymmen långt utöver det vanliga. Med plats för dina tävlingskläder och din utrustning, plats för foder, sadlar och täcken. Öppningsbar sida där hästarna kan stå och titta ut är bara något av all utrustning som är standard på denna lyxiga hästtransport.

Icelandic är modellen som är byggd för islandshästar eller ponny. Finns för två till fem islandshästar med rymlig sadelkammare för din utrustning. Den är låg och strömlinjeformad och du märker knappt av den bakom bilen.

Hos Fautras återförsäljare får du hjälp i ditt val av hästtrailer

Vid Fautras anläggning i Eskilstuna eller hos någon av Fautras återförsäljare hittar du fina begagnade hästsläp och nya hästtransporter. Du får hjälp av oss att hitta det du söker, rätt guidning bland hästtrailer i olika storlekar, vikter och modeller. Råd kring vikter och körkortsregler som ofta är en central del i valet av hästtransport. Hjälp med att även finna en finansieringslösning som passar dina behov oavsett om du är privatperson eller företagare.
Hitta din närmsta återförsäljare här

Referenser Fautras hästsläp

Här kan du läsa om vad våra kunder tycker om Fautras hästtransporter. Kolla in bland våra Referenser.
Behöver din hästtrailer service så finner du rekommenderade verkstäder av våra kunder här
Alla våra hästtrailers hittar du här!Alla bilder, logotyper och text är Fautras Skandinaviens egendom och har ett upphovsrättsligt skydd enligt Upphovsrättslagen. Otillbörigt nyttjande utan tillstånd beivras.