• Livstids garanti på golvskivan!
  • Marknadens lägsta step up!
  • Fullstora framdörrar i en robust konstruktion!
Hästtransporter Lördag, 17 November 2018
sto med föl

Hästtransport för
1 häst eller sto med föl


> JMS Classic

hästar

Hästtransporter
för 2 hästar

> Provan
> Oblic +2
> Promax
> Victorius 2
> Trofé
hästar

Hästtransporter
för 3 hästar


> Oblic +3
> Victorius 3
> Icelandic
hästar

Hästtransport för
4 hästarFautras hästtransporter har marknadens lägsta Step Up och livstids garanti på golvskivan!


Hos Fautras hästtransporter hittar du hästsläp för både sto med föl, två, tre och fyra hästar eller upp till sju ponny eller Islandshästar. De är handbyggda och kan anpassas till just era önskemål. Fautras hästtransporter levererar moderna hästtrailers med fokus på kvalitet och användarvänlighet. Hög komfort både för dig som hästägare och för hästen. Fautras tekniska lösningar är unika och utgår alltid ifrån hästens bekvämlighet och säkerhet. Genom att bygga våra hästsläp i stål och glasfiber blir de avsevärt robustare och säkrare än andra hästtransporter i samma storlek. Dessutom är våra vagnar bekväma, stabila och användarvänliga. Utprovade och godkända för hastigheter upp till 140km/h. För att klara denna prövning krävs förstklassiga vägegenskaper som självklart hela Fautras modellprogram har. Vi har även unika innovativa lösningarna och egenskaper som utmärker vår kvalitativa hästtransport.

Att transportera hästar på ett säkert och sunt sätt är ett kärnvärde som Fautras hästtransporter har som utgångspunkt i alla sina hästtrailers. Att hästsläpet ska vara användarvänligt är vår utgångspunkt. Fautras hästtransporters dörrar är fullstora och både du och hästen kan alltid gå ur även fram. Alla våra dörrar har även smarta lösningar så de stannar kvar öppna och inte åker/blåser igen.
Samtliga Fautras hästtrailer har Step up eller step in. Det betyder att det inte finns någon ramp, lem eller kombiramp. Hästen går / kliver in i hästsläpet. Den klaraste fördelen är att lastning och lossning går mycket lugnt och säkert till. Fautras samtliga hästtransporter är byggda med lågt insteg och vi använder oss av dörrar bak med containerstängning samt en mycket smart lösning för ventilationen med justerbara överluckor. Samtliga Fautras hästtransporter har mycket bra ventilation. Fautras JMS och Provan är byggda med extra lågt insteg bak, bara 26 cm. Detta för att underlätta i och urlastning. I dessa hästsläp färdas hästarna i färdriktning. I Fautras Oblic+ och Victorius färdas hästarna på diagonalen utan bom framför hästen. Alla Fautras hästtrailers har fronturlastning som standardutrustning. På JMS och Provan kan du välja vårt unika AID SYSTEM där du öppnar och stänger bakom din häst framifrån.

Hästtransport Fautras JMS
är modellen för dig som kör en häst eller sto med föl. Denna hästtransport har mycket bra köregenskaper och uppträder mycket vuxet på vägen. Denna trailer är utprovad och godkänd för hela 140 km/h (i Sverige gäller 80km/h) och dess vägegenskaper har du som förare nytta av vid en undanmanöver eller vid blåsigt väder exempelvis.

Hästtransport Fautras Provan är vår mest sålda modell. En tvåhästars transport med extremt bra vägegenskaper. Provan är godkänd för 140 km/h. Många av våra kunder väljer Provan Premium för den mycket höga utrustningsnivån och Fautras unika Aid System. Som gör att du kan lasta dina hästar helt själv.
Aid Systemet som erbjuder en unik lösning där du kan öppna och stänga bakbomen framifrån i hästtransporten mycket enkelt.

Hästtransport Fautras Oblic+ är hästtransporterna utan frambom med diagonallastning och med hög utrustningsnivå som standard. Även denna hästtrailer är godkänd för 140 km/h (i Sverige gäller 80km/h). Som vi tidigare nämnt spelar det roll vid en undanmanöver samt att hästen som är ett flyktdjur är känslig för de krängningar som andra släp gör. Hästarna upplever denna hästransport som mycket stadig. Hästtransporten upplevs mycket elegant och vuxet bakom bilen även i höga hastigheter. Några som uppfattat detta är ridande polisen i Malmö som har ett flertal Fautras hästtransporter varav en Oblic+3 anpassad och optimerad för att passa Polisrytteriets unika behov.

Hästtransport Fautras Victorius med extra allt finns förvaringsutrymmen långt utöver det vanliga. Med plats för dina tävlingskläder och din utrustning, plats för foder och sadlar. Mycket gott om plats för dina hästar. Öppningsbar sida är bara något av all utrustning som är standard på denna lyxiga hästtransport.

Hos Fautras hästtransport återförsäljare får du hjälp i ditt val av hästtrailer
Vid Fautras anläggning i Eskilstuna eller hos någon av Fautras återförsäljare hittar du fina begagnade hästsläp och nya hästtransporter. Du får hjälp av oss att hitta det du söker, rätt guidning bland hästtrailer i olika storlekar och modeller. Råd kring vikter och körkortsregler som ofta är en central del i valet av hästtransport. Hjälp med att även finna en finansieringslösning som passar dina behov oavsett om du är privatperson eller företagare.
Hitta din närmsta återförsäljare här

Alla Fautras unika lösningar som AID SYSTEM, FautrasTech och säker urlastning gör användandet till ett nöje för dig och din häst. Som standardutrustning i våra hästtransporter har vi ordentliga sparkskydd, reservhjul, innerbelysning och stödhjul: Det mesta som kan behövas är med i våra hästsläp från början. Fautras hästtrailer är förmodligen Europas absolut bästa hästsläp. På modellerna JMS och Provan väljer våra kunder ofta till sadelskåp och högt bromsljus samt öppningsbara fönster. På modellerna Oblic+ och Victorius är väldigt mycket utrustning som standard som öppningsbara fönster, takluckor och bra förvaringsmöjligheter i sadelkammaren. I Fautras sortiment finns hästsläp och hästtransporter från minsta släp med plats för sto med föl, ända upp till Oblic+4 med plats för upp till fyra stora hästar utan bom framför hästen.

Referenser på Fautras hästsläp
Här kan du läsa om vad våra kunder tycker om Fautras hästtransporter. Kolla in bland våra Referenser.
Behöver din hästtrailer service så finner du rekommenderade verkstäder av våra kunder här
Alla våra hästtrailers hittar du här!Ordet hästtrailer eller häst trailer är rak översättning av engelska ordet horse trailer.
Alla bilder, logotyper och text är Fautras Skandinaviens egendom och har ett upphovsrättsligt skydd enligt Upphovsrättslagen. Otillbehörigt nyttjande utan tillstånd beivras.

Horsetrailer, hästvagn, hevonen perävaunu, hestehenger, hestehengere, hestetransport, hästfinka. kärt barn har många namn brukar man säga!